İNTERNETTE GİZLİCE TAKİP EDİLMEKTEN KURTULUN : PRİVACY BADGER

 

Privacy Badger, internet üzerinde gezinirken sizi gizlice takip etmeye çalışan casus reklam yazılımlarını ve üçüncü parti yazılımları engelleyen bir tarayıcı eklentisidirChrome ve Firefox için kullanılabilir.

Eklenti site ile aranıza girerek siteye tarayıcılarda olduğu gibi ”Beni İzleme” isteği gönderir. Eğer buna rağmen bir takip söz konusu olursa içeriği engeller.

 

Bir siteye giriş yaptığınızda eklenti ikonunda sizi takip etmeye yeltenenlerin sayısını görebilirsiniz. İkona tıkladığınızda bu takipçilerin bir listesini görürsünüz. Bu listedeki takipçilerin yanlarında üç farklı renk görürsünüz. Bu renklerden yeşil gizli bir takip söz konusu olmadığı için izin verilen, sarı bir risk olduğunu, kırmızı ise gizli bir takip söz konusu olduğu için o içeriğin engellendiğini gösterir.  Tabi bu engellemeleri manuel olarak değiştirmeniz de mümkün.

 

Chrome için Privacy Badger indir

Firefox için Privacy Badger indir

 

NOT : Bu eklentiyi Opera için de kullanmanız mümkün. Bunun için öncelikle Opera Eklenti Mağazasından  ”Download Chrome Extension” eklentisini Opera’ ya yüklemelisiniz. Daha sonra Chrome İçin Privacy Badger indir bağlantısından eklentiyi Opera’ ya kurabilirsiniz.

 

Kaynak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *